Pôvod dreva: Virginia a Pennsylvania. Drevo je spracovávané na vlastne píle v Pennsylvánii.
Americký dub oproti francúzskemu dubu je výraznejšie aromatický.
Americký dub je veľmi dobrý pri krátkom vyzrievaní vín. Tieto sudy dávajú vínam korenisté tóny, ktoré môžu byť viac vanilkové, alebo viac „dymové“ podľa stupňa vypálenia suda.
Tieto sudy sú vhodné pre všetky typy vín, ovocných vín a medoviny.
V ponuke sú sudy o objeme: 225l, 300l, 350l, 400l, 500l, 600l.
Druhy opálenia sudov - ich aromatický profil:
Light (ľahké)- čerstvé drevo, mineralita
Light + (ľahké + ) - čerstvé drevo, mineralita, ľahké tóny opálenia
Noisette - čerstvé drevo, sladkosť
Medium (stredné) - vanilka a brioška
Long medium (dlhé a stredné) - Sladkosť, opečený chlieb, vanilka
Medium + ( stredné +) - Pražené korenisté tóny
Slow heavy (pomalé a silné) - Tóny opálenia a korenia
Heavy (silné) - Tóny opálenia a mokka kávy