Kvapalný prípravok určený na ošetrovanie ovocných drevín a viniča vo forme opakovaných postrekov na zvýšenie odolnosti rastlín.
Rozsah a spôsob použitia:
Symbiotické pôsobenie baktérií rizosféry a mykorízy indukuje rastové stimulačné procesy vo vnútri rastliny.
Produkt aktivuje mechanizmy obranných reakcií a rastlina je odolná voči nepriaznivým vplyvom okolitého prostredia.
Rastlina je vitálnejšia, lepšie čerpá živiny z pôdy a lepšie znáša stresové situácie ako je napr. sucho, ľadovec a pod.
Mykoríza vyvoláva v rastline stimuláciu spevňovania bunkových stien, predlžovanie koreňov, tvorbu kalusu a lignínu, ako aj produkciu antioxidantov, ako sú fytoalexíny a polyfenoly, ktoré pomáhajú endogénnej obrane rastlín.
Obsah mikroorganizmov:
- Mykorízne huby (Glomus spp.) 2%
- Rizosférne baktérie 1x10 na 9 KTJ/g
- Bacillus psychrodurans
- Bacillus licheniformis
- Bacillus spp.
Prípravok nezanecháva reziduá.
Povolené v ekologickom poľnohospodárstve.
Všetky baktérie obsiahnuté v produkte sú prirodzenou súčasťou pôdy.
Ochranná doba - 0 dní.
Nemiešať s produktami obsahujúcimi síru a meď!
Skladovať na suchom a chladnom mieste. Neskladovať v blízkosti zdrojov tepla.
Použitie v iných krajinách ako SR:
Bakteriálny biologický prípravok zvyšujúci odolnosť ovocných drevín voči hubovým chorobám.
Symbiotický účinok pôdnych baktérií a mykorízy indukuje v rastline ochranné mechanizmy proti hubovým chorobám ako sú múčnatka, peronospóra, Botrytis cinerea, Alternaria, Puccinia, Venturia, Monilia, Nectria.
Mykoríza vyvoláva v rastline stimuláciu zhrubnutia bunkovej steny, predĺženia koreňov, produkciu kalusu a lignínu, ako aj produkciu antioxidantov, ako sú fytoalexíny a polyfenoly, ktoré pomáhajú endogénnej obrane rastliny.
Najväčší význam produktu spočíva v aplikácii počas kvitnutia, kedy prípravok vytvorí na povrchu kvetov ochranný film, cez ktorý patogénny nedokážu preniknúť a napadnúť formujúce sa plody.