Bravo má zvyčajne okolo 14-17% alfa kyseliny a vďaka tomu sa rýchlo stalo preferovaným horkým chmeľom pre profesionálnych aj domácich pivovarníkov.
Prispieva tiež k ovocným a kvetinovým tónom, ktoré dobre fungujú v IPA, Pale Ales a Red Ales.
Vôňa: Príjemná, aromatická.
Alfa kyselina: 14 až 17 %
Typické použitie: Bittering – je to čistá horkosť.
Pivné štýly: American Ale a silné nemecké ležiaky.
Alfa kyseliny* 14,0 - 17,0 %
Beta kyseliny 3,0 - 5,0 %
Kohumulon 29 - 34 % alfa kyselín
Celkový olej 1,6 - 2,4 ml/100g
Myrcén 25 - 50 % celkového oleja
Humulén 18 - 20 % z celkového množstva oleja
Karyofylén 10 - 12 % celkového oleja
Farnesene < 1 % z celkového množstva oleja
Náhrady pre chmeľ Bravo:
Bravo má veľa rovnakých chuťových profilov a vlastností ako Chinook, Columbus a Warrior, vďaka čomu je tento chmeľ najlepšou náhradou vo vašom ďalšom recepte.