Degustin je vysokokvalitný granulovaný, dobre suspendovateľný produkt vyrobený na minerálnom základe.
Degustin umožňuje cielenú adsorpciu tanínov a harmonizáciu chuti. Oxidovateľné flavonoidové fenoly ktoré vedú k hnedým a žltým tónom a nepríjemnému starnutiu vín sú selektívne odstránené. Ich odstránením sa zvyšuje sviežosť a ovocnosť vín.
Účel použitia | Dávka |
Ľahké korektúry chuti (nižšia intenzita horkosti, alebo oxidácia) | 5 – 10 g/100 L |
Tvrdšie horkasté chute (vyššia intenzita horkosti, alebo oxidácia) | 10 – 50 g/100 L |
Degustin sa rozpustí v 5-násobnom množstve vody (ideálne mierne teplej) a nechá sa 10 - 15 minút napučať. Pred použitím sa ešte raz premieša a po pridaní do vína sa celý obsah dôkladne premieša. Filtrácia/Stočenie sa môže urobiť už po niekoľkých hodinách, najneskôr však do dvoch dňoch.