Distizym® FM je koncentrovaný, tekutý, pektolytický enzýmový prípravok na optimálny rozklad rmutov pre destiláciu z bobuľového a kôstkového ovocia.
Ciele použitia Distizym® FM:
- Degradácia pektínov: rýchle zníženie viskozity a rýchle skvapalnenie rmutu = kvasinky sa ľahšie dostanú k cukrom ktoré sú schopné lepšie skvasiť = väčší výťažok alkoholu
- Skvapalnenie rmutu = lepšie uvoľňovanie cenných aromatických látok pre výraznejšiu ovocnú arómu destilátu
- Lepšia čerpateľnosť rmutu/kvasu
- Vďaka nízkemu obsahu pektín metylesterázy = znížený obsah metanolu
- Zníženie rizika pripálenia rmutu v destilačnom kotly.
Dávka v ml/100 Kg rmutu | |
Bobuľové ovocie | 20 - 50 |
Kôstkové ovocie | 30 - 50 |
Potrebnú dávku Distizym® FM zrieďte v studenej vode. Potom je ideálne takto pripravený roztok pridávať priamo do mlynčeka/drviča, alebo do prúdu ovocného rmutu v čerpadle. Ak nemáte takúto možnosť, zabezpečte dôkladne rozmiešanie roztoku priamo v nádobe s pomletým ovocím.