Robustné kvasnice s vysokou toleranciu alkoholu. Majú neutrálnu chuť a vôňu čím sú použiteľné pre širokú škálu vrchne kvasených pív. Odporúča sa k výrobe trapistických pív a iných špeciálov.
Teplota kvasenia 12-25°C, ideálne 15-20°C
Dávkovanie 11,5 g na 20-30 l mladiny
Návod na použitie:
11,5 g kvasníc pridajte do sterilnej vody alebo mladiny v objeme min. 150 ml ktorá má teplotu 23°C +- 3°C. Nechajte stáť 15-30 minút. Jemne zamiešajte a vlejte do fermentačnej nádoby. Kvasnice môžete vliať priamo do mladiny vo fermentačnej nádobe, kde teplota by mala byť viac ako 20°C. Kvasnice rovnomerne rozsypte po hladine. Nechajte stáť 30 minút potom mladinu premiešajte a dobre prevzdušnite. Uschovajte v chlade do 10°C.