Špeciálne kvasnice vrchného kvasenia selektované pre svoju esterovou vôňu, v chuti pív možno nájsť korenie, korenitosť a sušené ovocie.
Používajú sa hlavne na belgickej pivné štýly, kedy u tmavých a polotmavých pív vytvárajú chuťovú efekt, ktoré pivné someliéri označujú ako "biskupský chlebíček",
Teplota kvasenia 12-25 ° C, ideálne 15-20 ° C
Dávkovanie 11,5g na 20-30l mladiny
Návod na použitie 11,5g kvasníc pridajte do sterilnej vody alebo do mladiny s objemom minimálne 150ml ao teplote 27 ° C ± 3 ° C. Nechajte stáť 15-30 minút. Jemne zamiešajte a vlejte do fermentačnej nádoby. Kvasnice tiež môžete vliať priamo do mladiny vo fermentačnej nádobe, ktorej teplota je nad 20 ° C. Kvasnice rovnomerne rozesypte po hladine. Nechajte stáť 30 minút, potom zamiešajte mladinu a prevzdušnite. Uchovajte v suchu a pri teplote menej ako 10 ° C.