Slávny kmeň pochádzajúci z nemeckého Weihenstephanu, používaný na celom svete v pivovarníckom priemysle na výrobu ležiakov. Použitím týchto kvasníc získate pivá s vyváženou arómou a pivá majú čistú chuť a sú veľmi dobre pitné.
Teplota kvasenia 9-22°C, ideálne 12-15°C
Dávkovanie 11,5 g na 20 l mladiny
Návod na použitie:
11,5 g kvasníc pridajte do sterilnej vody alebo mladiny v objeme min. 150 ml ktorá má teplotu 23°C +- 3°C. Nechajte stáť 15-30 minút. Jemne zamiešajte a vlejte do fermentačnej nádoby. Kvasnice môžete vliať priamo do mladiny vo fermentačnej nádobe, kde teplota by mala byť viac ako 20°C. Kvasnice rovnomerne rozsypte po hladine. Nechajte stáť 30 minút potom mladinu premiešajte a dobre prevzdušnite.