Prečo Cross Flow filter od Bucher Vaslin?
Skúsenosti s tangenciálnou filtráciou už od roku 1980
Najnižšie tlaky pri filtrácii: len 0,7 baru
Kontrola teploty filtrovaného vína. Víno sa neprehrieva (ako pri keramických cross flow) a nestráca tak potrebné aromatické látky
Najnižšie možné náklady na elektrickú energiu, spotrebu vody a čistiacich prípravkov
Asymetrické membrány - znížené riziko upchávania
Organické mebrány bez nanočastíc a ftalátov
Ostrosť filtrácie: 0,2 μ
Jedno zariadenie: filrácia muštov, muštových kalov, bentonitových kalov a vína
Veľké množstvo voliteľného príslušenstva:
- Izobarický filter - možnosť filtrácie šumivých vín
- Dávkovanie enologický prípravkov počas filtrácie
- Tank managment - možnosť 2 vstupy a 2 výstupy
- Turbidimeter
- A iné
Výkon filtrov:
| X-Treme 2 Hl/h | X- Treme 3 Hl/h | X- Treme 4 Hl/h | X- Treme 6 Hl/h | X- Treme 8 Hl/h | X- Treme 10 Hl/h |
Muštové kaly | 5 | 7,5 | 10 | 15 | 20 | 25 |
Muštové kaly za 1 deň(20 hodín) | 115 | 175 | 230 | 350 | 460 | 580 |
Kvasničné kaly | 5 | 7,5 | 10 | 15 | 20 | 25 |
Kaly po čírení vín | 3,6 | 5,4 | 7,2 | 10,8 | 14,4 | 18 |
Čírené, biele suché víno | 12 | 18 | 24 | 36 | 48 | 60 |
Nečírené, biele, ružové víno | 8 | 12 | 16 | 24 | 32 | 40 |
Nečírené, červené suché víno | 5 | 7 | 10 | 15 | 20 | 25 |