Prečo Cross Flow filter od Bucher Vaslin?
Skúsenosti s tangenciálnou filtráciou už od roku 1980
Najnižšie tlaky pri filtrácii: len 0,7 baru
Kontrola teploty filtrovaného vína. Víno sa neprehrieva (ako pri keramických cross flow) a nestráca tak potrebné aromatické látky
Najnižšie možné náklady na elektrickú energiu, spotrebu vody a čistiacich prípravkov
Asymetrické membrány - znížené riziko upchávania
Organické mebrány bez nanočastíc a ftalátov
Ostrosť filtrácie: 0,2 μ
Veľké množstvo voliteľného príslušenstva:
- Izobarický filter - možnosť filtrácie šumivých vín
- Dávkovanie enologický prípravkov počas filtrácie
- Tank managment - možnosť 2 vstupy a 2 výstupy
- Turbidimeter
- A iné
Výkon filtrov:
| X-Wine 2 Hl/h | X-Wine 3 Hl/h | X-Wine 4 Hl/h | X-Wine 6 Hl/h | X-Wine 8 Hl/h | X-Wine 10 Hl/h |
Čírené, biele suché víno | 24 | 36 | 48 | 72 | 96 | 120 |
Nečírené, biele suché víno | 17 | 25 | 34 | 50 | 68 | 85 |
Nečírené, ružové suché víno | 16 | 23 | 32 | 47 | 64 | 78 |
Nečírené, červené suché víno | 10 | 15 | 20 | 30 | 40 | 50 |
Červené po termo-vinifikácii | 8,5 | 12 | 17 | 25 | 34 | 42 |