Gerbinol® CF upravuje neharmonické vína s trieslovinovými látkami. Upravuje vína, ktoré sú bohaté na taníny – sú drsné, chýba im mäkkosť a príjemný pocit.
Gerbinol® CF znižuje, respektíve odstraňuje aj pachute vo vínach. Gerbinol® CF je založený na rôznych typoch želatíny, silikátov a vyziny.
Účel použitia | Dávka |
Ľahké korektúry chuti (nižšia intenzita horkosti) | 5 – 10 g/100 L |
Odstránenie trieslovín (vyššia intenzita horkosti) | 15 – 30 g/100 L |
Korektúra nečistých tónov | 30 – 50 g/100 L |
Gerbinol® CF sa môže aplikovať v akejkoľvek fáze, to znamená aj pred bežným čírením. Odporúča sa však vykonávať ošetrenie Gerbinolom CF až po základnom čírení, kedy sú vady a chyby zreteľnejšie. Pred samotným čírením je vhodné vykonávať predbežnú skúšku so stanovením optimálnej dávky prípravku. Po stanovení optimálneho dávkovania je potrebné Gerbinol® CF rozmiešať v 10 násobnom množstve vody (ideálne teplej) a dôkladne rozmiešať. Takto rozmiešanú zmes je potrebné pridať do celého objemu a dobre rozmiešať.
Prípravok je potrebné do 2-3 dní od aplikácie oddeliť od vína stočením, alebo filtráciou.