Kal-Casin 50g

Kazeinát draselný určený na zníženie obsahu trieslovín vo vínach

Na sklade viac ako 10 ks
3,10 €
2,58 € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 8586015780400
Obj. číslo: 46875

Kal-Casin je efektívny prostriedok na adsorpciu trieslovín, vyrobený na báze mliečnej bielkoviny. Granulačný proces počas výroby zaručuje ľahké rozpúšťanie. Použitie prípravku je efektívne všade tam, kde chceme dosiahnuť zníženie obsahu trieslovín v nápoji.

Náš Tip: obvzlášť vhodný pre korekciu hrubých tanínov v červených vínach

  •  Odstránenie pachov spôsobených vysokým obsahom polyfenolov
  • Trpký tón, ktorý sa vyskytuje hlavne u vín pripravených mechanicky namáhaného hrozna (nešetrné zariadenie, vysoké tlaky lisu)
  • Odstránenie a prevencia pred hnedými a oxidatívnymi tónmi

Ošetrenie sa môže realizovať prakticky v každej fáze technologického procesu, t.j. aj pred základným čírením. Pretože triesloviny vyskytujúce sa vo víne tvoria väzby aj s inými rušivými látkami, je optimálna aplikácia prípravku Kal-Casin až po základnom čírení, kedy je víno zbavené nečistôt. V prípade použitia kombinácie s aktívnym uhlím sa uhlie pridáva pred aplikáciou prípravku Kal-Casin v časovom rozostupe 1-2 hodiny. V závislosti od zamýšľaného účinku sa odporúča určiť požadované množstvo pomocou predbežného testu. Číriaci účinok závisí od pH, teploty a zákalu nápoja, ktorý sa má ošetriť.

Účel použitiaDávka
Ľahká čírenie2 – 5 g/100 L
Odstránenie trieslovín5 – 20 g/100 L
Senzorická korekcia tónov po prchavých kyselinách20 – 40 g/100 L

 

Suspenzia sa pripravuje rozmiešaním v 10-násobnom množstve vody (najlepšie vlažnej) bez hrudiek a potom sa pridá priamo do vína a pomaly a dôkladne sa premieša v celom objeme vína. Oddelenie vína od kalov sa potom musí vykonať do 2-3 dní. Z dôvodov možnosti vzniku mikrobiologickej kontaminácie, nedoporučujeme pripravovať suspenziu Kal-Casin-u do zásoby.

Súbory na stiahnutie: