Klar-Sol Super je mliečnobiely kyslý špeciálny kremičitý sól s extrémne silným nábojom, umožňujúcim mimoriadne vysokú účinnosť a tým aj hospodárnosť použitia prípravku. Popri elektrickom náboji zvyšuje účinnosť aj špecifický tvar čiastočiek sólu. Je určený na účinné čírenie vína, ovocného vína, ovocných štiav a iných nápojov. Klar-Sol Super vyzráža nadbytočné bielkoviny (vrátane číriacich látok obsahujúcich proteíny, ako sú ErbiGel® Liquid, ErbiGel®, IsingClair-Hausenpaste, VinoGel® CF) a sedimentuje spolu s kalnými časticami.
Hlavné výhody použitia Klar-Sol Super:
- Účinné čírenie mladých zakalených vín
- Špecifický výrobný postup = výrazne vyššia čistota kremičitého sólu na rozdiel od bežných zásaditých kremičitých sólov
- Kyslé pH = výrazne silnejší náboj = silnejší flokulačný účinok na rozdiel od bežných zásaditých kremičitých sólov
- Silnejší flokulačný účinok = kompaktnejšie kaly = menej strát v ošetrovanom nápoji
- Zlepšenie filtrovateľnosti vín a štiav
- Možnosť kombinovať s čírením bielkovín - NaCalit® PORE-TEC v tzv "Trojkombinácii"
- Kvapalná forma: ľahká práca a manipulácia
Orientačné hodnoty dávkovania:
Zvolený prípravok: Klar-Sol Super | Pomer prípravkov | Príklad |
ErbiGel® : Klar‐Sol Super | 1 : 5 | 10 g ErbiGel®/100 L + 50 mL Klar‐Sol Super/100 L |
ErbiGel® Liquid : Klar‐Sol Super | 1 : 1 | 50 mL ErbiGel® Liquid/100 L + 50 mL Klar‐Sol Super/100 L |
e.IsingClair‐Hausenpaste : Klar‐Sol Super | 4 : 1 | 100 mL IsingClair‐Hausenpaste/100 L + 25 mL Klar‐Sol Super/100 L |
VinoGel® CF : Klar‐Sol Super | 1 : 1 | 50 mL VinoGel® CF/100 L + 50 mL Klar‐Sol Super/100 L |
Kladne nabitý číriaci prípravok (VinoGel, e.IsingClair‐Hausenpaste, Erbigel) a Klar Sol Super treba aplikovať do nápoja oddelene (nie spolu naraz): najprv jeden prípravok premiešať v nápoji, časový odstup 15-30 minút, a následne aplikovať a premiešať druhý prípravok.
Prípravky je potrebné stočiť/odfiltrovať do 7-14 dní.