Kryštálový hroznový cukor získaný z hroznovej šťavy patentovanou technoógiou spoločnosti Naturalia Ingredients S.r.l.
Pozor: nejde o glukózu / dextrózu. Glukóza má synonymum hroznový cukor aj keď sa nevyrába z hrozna. Glukóza sa vyrába zo sacharózy z repy, trstiny alebo rozkladom škrobu z kukurice či zemiakov.
Náš kryštálový hroznový cukor (crystalGRAPESUGAR) je zmes glukózy a fruktózy so sladivosťou podobný sacharóze vyrobený z hroznovej šťavy/muštu.
Vzhľad: biely kryštalický prášok
Vôňa: neutrálna
Chuť: sladká, jemne ovocná
Rozpustnosť: ľahko rozpustný vo vode
Nemrznúca sila: znižuje teplotu tuhnutia
Glykemický index (GI): stredne nízky = 49
Ostatné funkcie: - Vysoká hygroskopickosť a zvlhčujúci účinok
- Zlepšuje štruktúru a pôsobí proti kryštalizácii
- Synergia medzi zvlhčujúcimi vlastnosťami fruktózy a redukčnými vlastnosťami dextrózy
Aplikácie:
Gelato a zmrzlina: znižuje bod tuhnutia, vďaka čomu je výsledný produkt krémovejší a roztierateľnejší; zvýrazňuje prirodzenú chuť a vôňu (hlavne ovocné).
Pekárenstvo a cukrárstvo: podporuje dokonalú elasticitu cesta a vynikajúci výsledok v hotovom výrobku z hľadiska kysnutia, hmoty, mäkkosti; podporuje dobré zhnednutie/zlatú farbu na povrchu (Maillardova reakcia) a príjemnú vôňu; prispieva k lepšej konzervácii vďaka zvlhčovaciemu účinku fruktózy spojenému s redukčnými vlastnosťami glukózy/dextrózy;
Nápoje: vysoká rozpustnosť vo vode, dobré synergické schopnosti s inými nízkokalorickými sladidlami, ľahko prekvasiteľný v ovocných vínach, destilátoch
Džemy a marmelády: Znížený čas odparovania = znížené náklady v porovnaní s tekutými cukrami, vyvážená sladkosť; podpora ovocných vôni a chutí, možnosť použiť tvrdenie: 100 % z ovocia