Kryštálový hroznový cukor 1kg

Predstavuje cukrový komplex prirodzene prítomný v hroznovej šťave, tvorený glukózou (cca 50%) a fruktózou (cca 50%)

Na objednávku
9,95 €
8,29 € bez DPH
Značka: Naturalia Ingredients S.r.l
EAN kód: 8586015784712
Obj. číslo: 463423515

Kryštálový hroznový cukor získaný z hroznovej šťavy patentovanou technoógiou spoločnosti Naturalia Ingredients S.r.l.

Pozor: nejde o glukózu / dextrózu. Glukóza má synonymum hroznový cukor aj keď sa nevyrába z hrozna. Glukóza sa vyrába zo sacharózy z repy, trstiny alebo rozkladom škrobu z kukurice či zemiakov. 

Náš kryštálový hroznový cukor (crystalGRAPESUGAR) je zmes glukózy a fruktózy so sladivosťou podobný sacharóze vyrobený z hroznovej šťavy/muštu.

Vzhľad: biely kryštalický prášok
Vôňa: neutrálna
Chuť: sladká, jemne ovocná
Rozpustnosť: ľahko rozpustný vo vode
Nemrznúca sila: znižuje teplotu tuhnutia
Glykemický index (GI): stredne nízky = 49
Ostatné funkcie: -  Vysoká hygroskopickosť a zvlhčujúci účinok
                                      -  Zlepšuje štruktúru a pôsobí proti kryštalizácii
                                      -  Synergia medzi zvlhčujúcimi vlastnosťami fruktózy a redukčnými vlastnosťami dextrózy

Aplikácie

 Gelato a zmrzlina: znižuje bod tuhnutia, vďaka čomu je výsledný produkt krémovejší a roztierateľnejší; zvýrazňuje prirodzenú chuť a vôňu (hlavne ovocné).

 Pekárenstvo a cukrárstvo: podporuje dokonalú elasticitu cesta a vynikajúci výsledok v hotovom výrobku z hľadiska kysnutia, hmoty, mäkkosti; podporuje dobré zhnednutie/zlatú farbu na povrchu (Maillardova reakcia) a príjemnú vôňu; prispieva k lepšej konzervácii vďaka zvlhčovaciemu účinku fruktózy spojenému s redukčnými vlastnosťami glukózy/dextrózy;

 Nápoje: vysoká rozpustnosť vo vode, dobré synergické schopnosti s inými nízkokalorickými sladidlami, ľahko prekvasiteľný v ovocných vínach, destilátoch

 Džemy a marmelády: Znížený čas odparovania = znížené náklady v porovnaní s tekutými cukrami, vyvážená sladkosť; podpora ovocných vôni a chutí, možnosť použiť  tvrdenie: 100 % z ovocia