Belle Saison je kmeň belgických pivovarských kvasiniek vybraných špeciálne pre schopnosť vytvárať pivá v štýle Saison. Pôvodne bol určený na fermentáciu v teple, pri tradičných výrobných metódach „Farmhouse“, teraz si môžete pri vhodnej teplote tento tradičný pivný štýl vykvasiť aj doma. Pivo je jemné, ovocné, korenené a osviežujúce.
Odporúčame na pivný štýl Saison.
Teplota kvasenia 15-35 ° C, ideálne 30 ° C
Dávkovanie 11 g na 20 l mladiny
Alkoholová tolerancia až 15% alk.
Návod na použitie 11 g kvasiniek pridajte do sterilnej vody alebo do mladiny s objemom minimálne 150ml as teplotou 27°C ± 3°C. Nechajte stáť 15-30 minút. Jemne zamiešajte a vlejte do fermentačnej nádoby. Kvasinky tiež môžete nasypať priamo do mladiny vo fermentačnej nádobe, ktorej teplota je nad 20 °C. Kvasinky e rovnomerne rozosypte po hladine. Nechajte stáť 30 minút, potom zamiešajte mladinu a prevzdušnite.
Uchovajte v suchu a pri teplote menšej ako 10°C.