New England prináša ovocný esterový profil, ktorý je vyžadovaný u pív v štýle východného pobrežia. Normálna fermentácia s Novým Anglickom vytvorí tropické a ovocné estery, najmä kôstkovín, ako je broskyňa. Prostredníctvom enzýmu ß-glukozidázy môže New England zvýrazniť chmeľovú chuť a vôňu. Má stredný až vysoký útlm a stredné vločkovanie, vďaka čomu je vhodný pre pivá typu East Coast.
Aróma Ovocné, najmä tropické a kôstkové ovocie
Percento pevných látok 93% - 97%
Životaschopnosť? 5 x 109 živých zárodkov na gram suchého droždia
Baktérie < 1 na 106 buniek kvasiniek
Flokulácia stredná
Útlm Stredný až vysoký
Rozsah fermentácie 15 – 22 °C (59 – 72 °F)
Tolerancia alkoholu 9% ABV
Rýchlosť nadhodu 1,0 g/l
Fermentácia, ktorá môže byť dokončená za 7 dní, o niečo pomalšie ako väčšina druhov piva. To je dokonale charakteristické pre tento kmeň.