LalBrew® New England kmeň kvasiniek vybraných špeciálne pre svoju schopnosť produkovať jedinečný ovocný esterový profil typický pre voňavé Ale z východného pobrežia USA. Typická pre pivá, kvasená s týmito kvasinkami, je tropická a ovocná esterová vôňa, dominuje najmä broskyňa. Vďaka expresii enzýmu ß-glukozidázy môže LalBrew® New England podporovať biotransformáciu chmeľu a zvýrazniť chmeľovú chuť a arómu. LalBrew® New England vykazuje stredný až vysoký útlm so strednou sedimentáciou, čo z neho robí ideálnu voľbu pre pivný štýl New England IPA.
sedimentácia stredná
tolerancia alkoholu 9% ABV
teplota kvasenia 15-22 ° C
dávkovanie 11g na 20 l mladiny
Návod na použitie 11 g kvasiniek pridajte do sterilnej vody alebo do mladiny s objemom minimálne 150ml as teplotou 27°C ± 3°C. Nechajte stáť 15-30 minút. Jemne zamiešajte a vlejte do fermentačnej nádoby. Kvasinky tiež môžete nasypať priamo do mladiny vo fermentačnej nádobe, ktorej teplota je nad 20 °C. Kvasinky e rovnomerne rozosypte po hladine. Nechajte stáť 30 minút, potom zamiešajte mladinu a prevzdušnite.
Uchovajte v suchu a pri teplote menšej ako 10°C.