LalBrew Nottingham™ sú kvasnice anglického typu vybrané pre svoj vysoký výkon a všestrannosť. Neutrálna chuť a konzistentný výkon v rôznych podmienkach fermentácie robia z LalBrew Nottingham™ ideálny domáci kmeň na výrobu širokej škály pivných štýlov. Prostredníctvom miernej expresie enzýmov β-glukozidázy a β-lyázy môže LalBrew Nottingham™ podporovať biotransformáciu chmeľu a zvýrazniť chuť a vôňu chmeľu. LalBrew Nottingham™ je jedným z pôvodných kmeňov Heritage vybraných zo zbierky Lallemand Yeast Culture Collection, keď bol Lallemand Brewing založený v roku 1992. Tradičné štýly varené z týchto kvasníc zahŕňajú, ale nie sú obmedzené na Pale Ales, Ambers, Porters, Stouts a Barleywines. Okrem týchto tradičných štýlov je možné LalBrew Nottingham™ použiť na výrobu piva Golden Ale, Kölsch, piva typu Lager, IPA a Imperial Stout a mnohých iných. LalBrew Nottingham™ je odolný voči stresu, vďaka čomu je dobrou voľbou pre vysokú hustotu, kyslosť, opätovné spustenie uviaznutých fermentácií a iné náročné podmienky fermentácie.
Návod na použitie:
11,5 g kvasníc pridajte do sterilnej vody alebo mladiny v objeme min. 150 ml ktorá má teplotu 23°C +- 3°C. Nechajte stáť 15-30 minút. Jemne zamiešajte a vlejte do fermentačnej nádoby. Kvasnice môžete vliať priamo do mladiny vo fermentačnej nádobe, kde teplota by mala byť viac ako 20°C. Kvasnice rovnomerne rozsypte po hladine. Nechajte stáť 30 minút potom mladinu premiešajte a dobre prevzdušnite. Uschovajte v chlade do 10°C.