Univerzálna kvasinka značky Lallemand
Určená pre širokú škálu štýlov a fermentačných podmienok. Má mierne ovocnú, neutrálnu chuť s vysokou tolerancou na alkohol. Je vhodá na štýly Pale Ale, Amber Ale, Porter, Stout, Breleywine, Kolsch a všetky typy IPA.
Teplota kvasenia 10-22°C, ideálne 12-15°C
Dávkovanie 11,5 g na 20 l mladiny
Tolerancia na alkohol až 14%
Návod na použitie:
11,5 g kvasníc pridajte do sterilnej vody alebo mladiny v objeme min. 150 ml ktorá má teplotu 23°C +- 3°C. Nechajte stáť 15-30 minút. Jemne zamiešajte a vlejte do fermentačnej nádoby. Kvasnice môžete vliať priamo do mladiny vo fermentačnej nádobe, kde teplota by mala byť viac ako 20°C. Kvasnice rovnomerne rozsypte po hladine. Nechajte stáť 30 minút potom mladinu premiešajte a dobre prevzdušnite. Uschovajte v chlade do 10°C.