LalBrew NovaLager™ je hybrid kmeňa Saccharomyces pastorianus, ktorý bol vytvorený na výrobu čistých ležiakov s výraznými chuťovými vlastnosťami. Je vhodný na rýchle prekvasenie v širokom teplotnom rozsahu fermentácie. Chuťový profil je veľmi čistý s miernymi estermi. Je prítomný enzým ß-glukozidáza, ktorý podporuje biotransformáciu chmeľu a dokáže zvýrazniť arómu a chuť chmeľu. Vďaka patentovanej technológii z University of California Davis (USA), je produkcia diacetilu a sírovodíkových zlúčenín veľmi nízka, a to vedie k skráteniu doby dozrievania piva.
Použitie Ležiak
Sedimentácia stredná
Stupeň prekvasenia 78 - 84 %
Tolerancia na alkohol 13 %
Teplota kvasenia 10 - 20 °C
Dávkovanie 50-100g/hl - jeden balíček na cca 20l mladiny (na zakvasenie silnejších pív o stupňovitosti 14 ° a vyššie odporúčame 2 balíčky, poprípade urobiť štartér)
Skladovanie Aby sa zaistila dlhodobá vitalita kvasiniek, uchovávajte kvasnice v chladnom a suchom prostredí pri teplote menej ako 10°C. Pri vyššej teplote dochádza k niekoľkonásobne rýchlejšej úmrtnosti kvasiniek. Po otvorení vrecko dôkladne uzavrite. Skladujte pri teplote 4 ° C a do 3 dní spotrebujte.
Návod na použitie/rehydratácia kvasinky nasypte do 10-násobného množstva sterilnej vody (cca 110 ml) s teplotou 30-35°C a nechajte 15 min. odpočívať - NEmiešajte! Následne premiešajte (sterilnou lyžičkou) až vznikne jemná kaša a ponechajte 5 min. odpočívať. Kvasnice schlaďte na zákvasnú teplotu (v krokoch po 5 min. o 10 ° C) a aplikujte do mladiny. Pokiaľ by nedošlo k schladeniu na teplotu mladiny, ktorú zakvasíte, vystavíte kvasinky teplotnému stresu a hrozí ich úmrtie alebo mutácia.