WildBrew Sour Pitch je vysoko výkonná a vysoko čistá baktéria mliečného kvasenia, pripravená k okamžitému použitiu, špeciáľne vybraná pre svojú schopnosť vyrábať širokú škálu kyslích pív. Produkuje monžstvo kyseliny mliečnej a zanedbateľné množstvo kyseliny octovej.
Dodáva vyvážený profil citrusové chuti a typický pre tradičné pívá ale aj pred moderné druhy pív. Ak je naočkovaný pri optimálnej teplote a v správnych podmienkach je to správny spôsob ako vyrobiť pivo s ušlachtilou kyslostou.
Po pridaní do mladiny rýchle klesá pH a celý proces môže trvať 24-48hod.
Odporúčame pre tieto typy pív: Berliner Weisse, Gose, Lambick, American Wild, Sour IPA a kyselá ovocná piva
Teplota kvasenia: 30-40°C
Dávkovanie: 11g na 20l mladiny
Návod k použitiu: 11g kvasiniek pridajte do sterilnej vody alebo mladiny v objeme 200ml a teplote 25-35°C.
Nechajte stáť 15-30min. Jemne zamiešajte a vlejte do fermentačnej nádoby.
Kvasinky môžete priamo nasypať napovrch mladiny vo fermentačnej nádobe vyššej ako 25-35°C. Nechajte stáť 30min. a potom zamiešajte mladinu a prevzdušnite.
Uchovávajte v suchu a chlade pri teplote 10°C.