MaloStar Fruit umožňuje vykonávať jablčno-mliečnu fermentáciu (JMF) vo vínach, ktoré prechádzajú vinifikáciou s cieľom získať výraznú ovocnú aromatiku zachovaním prirodzeného obsahu kyseliny citrónovej z hrozna. Táto citrát-negatívna selekcia ďalej napomáha zachovávať potenciál ďalších aromatických komponentov, ktoré sa strácajú pri spontánnej jablčno-mliečnej fermentácii alebo pri jablčno-mliečnej fermentácii s použitím konvenčných štartovacích kultúr baktérii. Pri senzorickom hodnotení práve kyseliny poskytujú vínu sviežosť a štruktúru a najdôležitejšie zložky aromatického profilu zostávajú vyvážené. Citrát negatívny znamená, že bakteriálnej kultúre MaloStar Fruit chýba schopnosť degradovať kyselinu citrónovú. Súčasne neprebieha ani tvorba diacetylu z kyseliny citrónovej, ktorý zodpovedá za mliečny alebo maslový tón, a prevládajú ovocné a svieže arómy. MaloStar Fruit ponúka vysoký stupeň bezpečnosti jablčno-mliečenej fermentácie, lebo pri zachovaní kyseliny citrónovej nedochádza k tvorbe prchavých kyselín. Naviac vďaka osobitnému zloženiu týchto kultúr - štartérov JMF nedochádza počas JMF k tvorbe prchavých kyselín z glukózy, ktoré sa môžu tvoriť pri nedostatku kyseliny pantoténovej. Povolené podľa aktuálnych zákonov a predpisov platných v rámci EU. Čistota a kvalita sú overené špecializovanými laboratóriami.
MaloStar Fruit 100hl
MaloStar Fruit umožňuje vykonávať jablčno-mliečnu fermentáciu (JMF) vo vínach, ktoré prechádzajú vinifikáciou s cieľom získať výraznú ovocnú aromatiku zachovaním prirodzeného obsahu kyseliny citrónovej z hrozna. Táto citrát-negatívna selekcia ďalej
Na objednávku
402,- €
335,- € bez DPH
Značka: | Erbsloh |
---|---|
Obj. číslo: | 43423315 |