Sortiment OAK ADD INS pochádza od sudárskej rodinnej firmy Tonnellerie Nadalié. Použité drevo je rovnaké ako pri výrobe sudov, francúzsky dub má často viac ako 100 rokov, v prípade amerického dubu je to viac ako 50 rokov. Potom drevo prechádza rovnakými fázami sušenia a vyzrievania pod holým nebom na firemných dvoroch ako drevo pre sudy. Pred vstupom do výrobnej fázy sa vykonávajú rôzne fyzikálne/chemické kontroly, aby sa mohla zaručiť zákazníkom očakávaná úroveň kvality. Na vypaľovanie a tvorbu "toastu" pre sortiment OAK ADD INS sa používa iba dubové drevo a know-how spoločnosti Tonnellerie Nadalié. Výsledkom je výnimočná organoleptická paleta chutí a vôni s neporovnateľnou hĺbkou.
Pre uľhačenie výberu vhodnej dubovej alternatívy zo sortimentu OAK ADD INS môžete použiť aj túto kalkulačku: https://www.oakaddins.com/en/produits/calculateur/
Nadalie reťaz sú opálené doštičky z dubového dreva ktoré sa suší na dvore Tonnellerie Nadalié minimálne 24 mesiacov. Ide o precízny výber dreva z ktorého sa vyrábajú aj povestné sudy Tonnellerie Nadalié. Nadalié OAK ADD INS garantuje, že jeho drevo možno vysledovať až k pôvodu lesa. Každý produkt je identifikovaný a monitorovaný počas každej fázy výroby podľa čísla šarže. OAK ADD INS tiež garantuje vysledovateľnosť, že drevo bolo prirodzene sušené na čerstvom vzduchu po dobu minimálne 24 mesiacov. Nadalie reťaz sú doštičky umiestnené v sieťke. Používajú sa do použitých barikových sudov ktoré už stratili pôvodný toast.
Nadalie reťaz FHT (18 Ks)
Pôvod a druh dreva: Francúzsky dub
Opálenie (Toast): Silné (heavy)
Rozmer: 250 x 25 x 12 mm
Aromatický charakter: Dymové tóny a korenie, Tmavá čokoláda,
Účinok na chuť nápoja: Plnšie telo, dlhšia dochuť, Taníny
Vhodné pre: Červené víno, Ovocné vína (ríbezľové, višňové), Destiláty, Medovina
Použitie v: Použité barikové sudy. Opálené doštičky dodávajú vínam charakter "nového" barikového suda. Prípadne nádoby s menším objemom (nerez, demižón)
Dávkovanie: Nadalie reťaz 18 Ks je ekvivalentom 18 % nového barikového suda (225 L)
Doba pôsobenia (lúhovania v nápoji): 6 - 12 mesiacov