Oenoferm® B52 NG je kvasinkový kmeň Saccharomyces cerevisiae var bayanus, ktorý bol vyselektovaný v Champagne z muštov Chardonnay vďaka svojim vynikajúcim fermentačným vlastnostiam a mimoriadnej odolnosti voči extrémnym fermentačným podmienkam.
- Vynikajúca implantácia kvasiniek vďaka killer faktoru
- Široké spektrum teplôt fermentácie: 8 - 35 °C
- Výťažok alkoholu z cukru: 16,2 g/l pri 1 % obj.
- Pozoruhodná tolerancia na alkohol: do 18 % obj.
- Nízka tvorba vyšších alkoholov
- Malá tvorba peny počas fermentácie
- Môže sa použiť aj na priame očkovanie bez rehydratácie
- Nízke nároky na dusík
- Kompletné dokvasenie cukrov
- Veľmi nízka tvorba SO2 a H2S
- Produkcia prchavých kyselín do 0,2 g/l