Čistý kvasinkový autolyzát na podporu kvasenia, zaokrúhlenie chuti a stabilizáciu farby červených vín
Popis výrobku:
OenoRed sa používa na zaokrúhlenie chuti a zvýšenej farebnej stability červených vín. Je to prírodný kvasinkový derivát a obsahuje vysoký podiel komplexných polysacharidov z bunkových stien predovšetkým z manózy a glukózy získaných špeciálnym rafinačným procesom. Tieto kvasinkové polysacharidy stabilizujú anthokyaníny a taníny uvoľnené zo šupky hrozna. Najmä v reakcií polyfenol-mannoproteín sa viažu adstrigentné taníny. Vína sa potom vyznačujú intenzívnejšou farbou, jemnejšou dochuťou a lepšou integráciou neharmonických tanínov. OenoRed je najvhodnejšie používať vo fáze muštu, alebo rmutu aby sa podporila včasná ochrana farby. Navyše OenoRed je organická výživa pre kvasinky, ktorá sa môže použiť na podporu kvasiniek pomocou DAP, alebo inej výživy. To vedie k ďalšiemu významnému zlepšeniu kvality vína. Povolené podľa aktuálnych zákonov a predpisov platných v rámci EU (EK) 606/2009. Čistota a kvalita sú overené špecializovanými laboratóriami.