Refraktometer RBR 32SG ATC

Jedná sa o optický refraktometer (brixmeter) vybavený stupnicou Brix v rozsahu 0 až 32 °Bx s rozlíšením odpočtu 0.2 °Bx a stupnicou SG wort na meranie špecifickej hmotnosti pivnej mladiny (pivnej brečky) a rozsahom merania 1.000 až 1.120 a s

Na sklade 3 ks
43,50 €
36,25 € bez DPH
Značka: Bez značky
Obj. číslo: 3113074

Jedná sa o optický refraktometer (brixmeter) vybavený stupnicou Brix v rozsahu 0 až 32 °Bx s rozlíšením odpočtu 0.2 °Bx a stupnicou SG wort na meranie špecifickej hmotnosti pivnej mladiny (pivnej brečky) a rozsahom merania 1.000 až 1.120 a s rozlíšením 0.001.

Univerálnu stupnicu Brix môžeme tiež použiť pri pestovateľskom pálení ovocia - predovšetkým na meranie cukornatosti ovocného kvasu a rmutu pri procese fermentácie (prirodzené alkoholové kvasenie). Ale ak nepotrebujete druhú stupnicu so specifickou hmotnosťou pivnej mladiny (SG Wort), doporučujeme "nepivnú" variantu RBR32-ATC.

Ak budete chcieť zmerať "silu" svojej výslednej pálenky, po destilácii kvasu v pálenici, doporučujeme refraktometer na meranie objemového percenta alkoholu.

Na meranie zrelosti hrozna doporučujeme typ učený priamo pre vinárov.

Refraktometer je vybavený automatickou kompenzáciou teploty.

Stupnica

Rozsah stupnice

Rozlíšenie

Brix (cukronatosť roztoku)

0 až 32 °Bx

0.2 °Bx

SG Wort (špecifická hmotnosť)

1.000 až 1.120

0.001

Príklad: 100 g roztoku 25 °Bx obsahuje 25 g cukru. Inými slovami, v 100 g cukrového roztoku je 25 g cukru a 75 g vody.

Tip: použite našu prepočtovú pomôcku - výpočet cukornatosti roztoku

TIP: Potrebujete merať viac veličín? Nakonfigurujte si vlastný špeciálny refraktometer!

Obvyklé koncentrácie vybraných látok (ovocie, zelenina, plody atď)

Názov

°Bx

Názov

°Bx

olejové emulzie z vodou

0 až 7

jablková šťava, limonády sýtené CO2

10 až 22

pivná mladina

0 až 20

jarabiny

14

paradajková šťava

3 až 6

poloslivky

15 až 18

broskyňová šťava

6 až 12

durancie, duranče

15 až 22

pomarančová šťava

6 až 13

mliečne nápoje

16 až 21

marhule

8 až 11

slivky

18 až 22

višne

8 až 18

Borievka - bobuľa

30

hrušky

8 až 22

ovocné koncentráty

42 až 68

slívy

9 až 14

kondenzované mlieko

52 až 68

mirabelky

10 až 15

rastlinný olej

57 až 90

čerešne

10 až 18

cukrový sirup

58 až 80

horec - koreň

10 až 25

ovocný džem

60 až 70

Postup merania

Měření pivní mladiny je velmi jednoduché. Na optickú časť refraktometru stačí kvapnúť meranú látku, priklopiť krytku hranolu (tým sa látka rozprestrie po meriacom hranole), priložiť oko k okuláru, pozrieť sa proti svetlu (prípadne doostriť) a na stupnici môžete pohodlne odčítať výslednú hodnotu.

Všeobecné technické parametre

·Referenčná teplota 20 °C

·ATC - automatická teplotná kompenzácia (pri teplotách 0 až 30 °C)

·Možnosť doostrenia

·Dĺžka ~ 175 mm

·Kvalitné technické spracovanie, kovové telo prístroja

·Obsah balenia: odolné plastové púzdro, refraktometer, čistiaca handrička, pipeta na odber, malý skrutkovač, slovenský návod