SensoVin® 10kg

Univerzálny prípravok na čírenie vín a harmonizáciu chute vín

Náš tip
Na sklade 4 ks
370,80 €
309,- € bez DPH
Značka: Erbsloh
EAN kód: 4032299500929
Obj. číslo: 461681

Špeciálne vyvinutý Top adsorbent pre dokonalú technológiu v modernom vinárstve

SensoVin® je okamžite rozpustný adsorbent; na harmonizáciu vín. SensoVin® sa skladá z kazeínu, PVPP, želatíny a silikátov. Tieto komponenty sa navzájom doplňujú synergicky účinkujúcimi vlastnosťami.

Hlavné účely použitia SensoVin®-u:

  • Korektúra hrubých, horkých a zoxidovaných tónov vo vínach. Ide hlavne o krášlenie vín pred flašovaním, kedy treba doladiť neharmonickú chuť. Prípadne skladovaných vín ktoré zostarli, alebo chytili oxidáciu. SensoVin® zároveň pomáha bielym a ružovým vínam podporiť ovocnosť vo vôni.
  • Základné čírenie: SensoVin® je možné použiť v tzv. Dvoj kombinácii s bentonitom (Nacalit), kedy sa v jednom kroku odstránia horké a hrubé chuťové vady a zároveň sa víno zbavuje bielkovín bentonitom. V tomto procese sa SensoVin® aplikuje ako prvý, dôkladne sa premieša vo víne a za 20-30 minút sa aplikuje bentonit (Nacalit) a víno sa opäť dôkladne premieša. Oddelenie vína od kalov potom robí po 7-14 dňoch.
Účel použitiaDávka
Základné čírenie
tzv. Dvoj kombinácia
Preventívne ošetrenie vína5 – 10 g/100 L
Mierne horká a nečistá chuť10 – 15 g/100 L
Výrazná horká chuť20 – 40 g/100 L
Harmonizácia vín,
korektúra chute, vady vín
Naoxidované vína10 – 40 g/100 L
Zostarnuté vína20 - 50 g/100 L
Pichľavý zápach25 - 60 g/100 L
Vysoká intenzita farby vína20 - 60 g/100 L

 

SensoVin® sa môže aplikovať priamo do vína bez rozpúšťania za stáleho miešania vína. Účinok sa však zlepší rozpustením v miernej vlažnej vode a potom sa pridá priamo k vínu a pomaly a dôkladne sa premieša v celom objeme vína. Ošetrované víno by malo mať aspoň 12 °C a viac. Pokiaľ sa SensoVin® používa samostatne, prípadne s iným prípravkom vo víne (iný prípravok ako bentonit), oddelenie vína od kalov sa potom musí vykonať do 3 dní. Pokiaľ sa SensoVin® používa spolu s bentonitom – tzv. Dvoj kombinácia, oddelenie vína od kalov sa potom musí vykonať do 7 až 14 dní.

Súbory na stiahnutie: