Set na varenie piva - recept C- HOPs American Pale Ale

Svieža svetlá bomba, ktorá Vás prekvapí dávkou ovocnej chmeľovej vône.

Na objednávku
25,50 €
21,25 € bez DPH
Značka: Bez značky
Obj. číslo: 10423384

Svieža svetlá bomba, ktorá Vás prekvapí dávkou ovocnej chmeľovej vône. Svieža vôňa je vyvážená sladovou chuťou.

Slad podľa receptu

Chmeľ podľa receptu

Kvasnice Safale US - 05

Vrecko na chmeľ

Dextroza nie je súčasťou balenia

Obsah balenia:

Pale Ale Weyermann – 4,3 kg

Carahell Weyermann - 720 g

Caraaroma Weyermann - 200 g

Mníchovský I Weyermann - 160 g

Chmeľ Columbus - 70 g

Chmeľ Centennial - 60 g

Chmeľ Cascade - 35 g

Kvasnice Safale US – 05

Slad dáme do 14 l vody s teplotou 37 °C, zahrievame a následne držíme pri týchto teplotách

53 °C – 15 minút

67 °C – 75 minút

78 °C – 5 minút

Všetko z hrnca premiestnime do vysladzovacej nádoby (platí pre „dvojkýblovú metódu“) a pomaly precezujeme

(vysladzujeme), sladina tečie do hrnca, v ktorom sme varili. Prvých cca 5 litrov sladiny, ktoré nám vytečú, nalejeme

späť do vysladzovacej nádoby, potom dolievame vodu s teplotou 80 °C, vysladzovanie končíme v momente, keď

nám tečie už len mierne zafarbená, málo sladká tekutina (sladina). Slad pohltí časť vody, je teda nutné doliať sladinu

v hrnci vodou na požadované množstvo (v tomto prípade 23 l). Sladinu privedieme do varu a nasleduje chmeľovač.

Chmeľovar (100 °C) – celková doba chmeľovaru je 60 minút, postupne sa pridávajú chmeľu

1. začiatok varu 10 g Columbus – varíme 60 minút

2. po 45 minútach 12 g Columbus a 12 g Centennial – varíme 15 minút

3. po 55 minútach 12 g Columbus a 12 g Centennial – varíme 5 minút

Po ukončení chmeľovaru máme tzv. mladinu, tú rýchlo schladíme na 22 °C (zákvasná teplota) a potom premiestnime

hadičkou do kvasnej nádoby (pozor na chmeľ na dne hrnca). Pokiaľ nemáme chladič, hrniec s mladinou schladíme.