Svieža svetlá bomba, ktorá Vás prekvapí dávkou ovocnej chmeľovej vône. Svieža vôňa je vyvážená sladovou chuťou.
Slad podľa receptu
Chmeľ podľa receptu
Kvasnice Safale US - 05
Vrecko na chmeľ
Dextroza nie je súčasťou balenia
Obsah balenia:
Pale Ale Weyermann – 4,3 kg
Carahell Weyermann - 720 g
Caraaroma Weyermann - 200 g
Mníchovský I Weyermann - 160 g
Chmeľ Columbus - 70 g
Chmeľ Centennial - 60 g
Chmeľ Cascade - 35 g
Kvasnice Safale US – 05
Slad dáme do 14 l vody s teplotou 37 °C, zahrievame a následne držíme pri týchto teplotách
53 °C – 15 minút
67 °C – 75 minút
78 °C – 5 minút
Všetko z hrnca premiestnime do vysladzovacej nádoby (platí pre „dvojkýblovú metódu“) a pomaly precezujeme
(vysladzujeme), sladina tečie do hrnca, v ktorom sme varili. Prvých cca 5 litrov sladiny, ktoré nám vytečú, nalejeme
späť do vysladzovacej nádoby, potom dolievame vodu s teplotou 80 °C, vysladzovanie končíme v momente, keď
nám tečie už len mierne zafarbená, málo sladká tekutina (sladina). Slad pohltí časť vody, je teda nutné doliať sladinu
v hrnci vodou na požadované množstvo (v tomto prípade 23 l). Sladinu privedieme do varu a nasleduje chmeľovač.
Chmeľovar (100 °C) – celková doba chmeľovaru je 60 minút, postupne sa pridávajú chmeľu
1. začiatok varu 10 g Columbus – varíme 60 minút
2. po 45 minútach 12 g Columbus a 12 g Centennial – varíme 15 minút
3. po 55 minútach 12 g Columbus a 12 g Centennial – varíme 5 minút
Po ukončení chmeľovaru máme tzv. mladinu, tú rýchlo schladíme na 22 °C (zákvasná teplota) a potom premiestnime
hadičkou do kvasnej nádoby (pozor na chmeľ na dne hrnca). Pokiaľ nemáme chladič, hrniec s mladinou schladíme.