Set na varenie piva - recept Citra Single Hop ALE

Single hop Ale je pre milovníkov citrusových vôní.

Na objednávku
26,50 €
22,08 € bez DPH
Značka: Bez značky
Obj. číslo: 10423381

Single hop Ale je pre milovníkov citrusových vôní.

Jedná sa o nadupaný ALE zakladajúci sa na Citre, obľúbenej chmeľovej odrode domovarníkov.

Slad podľa receptu

Chmeľ podľa receptu

Kvasnice Safale US - 05Vrecko na chmeľ

Dextróza nie je súčasťou balenia

Obsah balenia:

Pale Ale Viking - 4,7 kg

Carabody Viking - 150 g

Caramel 400 Viking - 80 g

Chmeľ Citra - 125 g

Kvasnice Safale US – 05

Slad dáme do 14 l vody s teplotou 37 °C, zahrievame a následne držíme pri týchto teplotách

53 °C – 15 minút

67 °C – 75 minút

78 °C – 5 minút

Všetko z hrnca premiestnime do vysladzovacej nádoby (platí pre „dvojkýblovú metódu“) a pomaly precezujeme

(vysladzujeme), sladina tečie do hrnca, v ktorom sme varili. Prvých cca 5 litrov sladiny, ktoré nám vytečú, nalejeme

späť do vysladzovacej nádoby, potom dolievame vodu s teplotou 80 °C, vysladzovanie končíme v momente, keď

nám tečie už len mierne zafarbená, málo sladká tekutina (sladina). Slad pohltí časť vody, je teda nutné doliať sladinu

v hrnci vodou na požadované množstvo (v tomto prípade 23 l). Sladinu privedieme do varu a nasleduje chmeľovač.

Chmeľovar (100 °C) – celková doba chmeľovaru je 60 minút, postupne sa pridávajú chmeľu

1. začiatok varu 25 g Citra – varíme 60 minút

2. po 45 minútach 10 g Citra – varíme 15 minút

3. po 55 minútach 40 g Citra – varíme 5 minút

Po ukončení chmeľovaru máme tzv. mladinu, tú rýchlo schladíme na 22 °C (zákvasná teplota) a potom premiestnime

hadičkou do kvasnej nádoby (pozor na chmeľ na dne hrnca). Ak nemáme chladič, hrniec s mladinou schladíme

vo vani s chladnou vodou, na hrnci pri chladení máme stále pokrievku – v tejto fáze je mladina extrémne náchylná

na kontamináciu kvasinkami a baktériami zo vzduchu.