Vyrobené z najkvalitnejšieho nemeckého pivovarského jačmeňa.
Vďaka nášmu špeciálnemu procesu karamelizácie sa dosiahne úplná karamelizácia v zrne.
Tento slad je ideálny pre pivá jantárovej až tmavo medenej farby a zintenzívňuje telo sladu.
Senzorické: výrazná karamelová vôňa s jemným pečivom
Karamelový slad pre štýly sladového piva, zvyčajne pre:
Jantárový ležiak; Franské červené pivo
tmavý ležiak; Mníchovský Dunkel, medzinárodný tmavý ležiak
Pale Ale; American Pale Ale
Amber Ale; Altbier, Scottish Light, Heavy and Export, California Common, Kentucky Common, English Pale Mild Ale
Brown Ale; Anglické tmavé mierne pivo
Pšeničné pivo; Bernsteinfarbenes Weissbier, Fruit Lambic, Dunkles Weissbier
Odporúčaný prídavok: do 10%
Enzýmová aktivita: žiadna
Farba:
80,0 – 100,0 EBC
30,6 – 38,2 Lovibond