Vyrobené z najkvalitnejšieho nemeckého pivovarského jačmeňa.
Vďaka nášmu špeciálnemu procesu karamelizácie sa dosiahne úplná karamelizácia v zrne.
Tento slad je ideálny pre pivá jantárovej až tmavo medenej farby a zintenzívňuje telo sladu.
Senzorické: výrazná karamelová vôňa s cukrárskymi tónmi
Karamelový slad pre štýly sladového piva, zvyčajne pre:
Svetlý ležiak; Festivalové pivo
Jantárový ležiak; Maerzen, Údené pivo, Kellerbier, Bamberger Maerzen, Rauchbier
tmavý ležiak; Schwarzbier
Bock; Helles Bock, Dark Bock, Ice Bock, Weizenbock
Amber Ale; Anglické bledé mierne pivo
Brown Ale; Anglické tmavé mierne pivo
IPA; Hnedá IPA
silné pivo; British Strong Ale, Imperial Red Ale
Stout; Irish Stout, Oatmeal Stout, Russian Imperial Stout
Porter; Coconut Porter, Chocolate Porter, Brown Porter, Robust Porter, Smoked Porter, Imperial Porter
Odporúčaný prídavok: do 10%
Enzýmová aktivita: žiadna
Farba:
110 – 130 EBC
41,9 – 49,5 Lovibond