Vyrobené z najkvalitnejšieho nemeckého pivovarského jačmeňa sladovaného v Bambergu, hlavnom meste údených pív.
Silný dym z bukového dreva dodáva tomuto sladu jeho nezameniteľnú chuť, a preto je ideálnou ingredienciou na zdokonalenie akéhokoľvek aromatického pivného štýlu.
Senzorické: výrazná dymová vôňa, sladovo-sladká s tónmi vanilky a medu
Dymový slad pre svetlé a tmavé pivné štýly, zvyčajne pre:
Svetlý ležiak s dymom
Jantárový ležiak; Bamberger Rauchbier, Kellerbier, Bamberger Maerzen, Rauchbier
Bock; Rauchbierbock
Pšeničné pivo; Pšenica tmavá, pšenica Bock, Bamberg Weisse Rauchbier, Lichtenhainer
silné pivo; Staré Ale
Porter; Údený Porter
Špeciálne pivo; Sathi, Gotlandsdricke
Odporúčané pridanie: až 100%, v závislosti od požadovanej intenzity dymu. Dávkovanie 5-10% už zvyšuje komplexnosť vône s arómami vanilky a medu. Vyššími dávkami sa dosiahnu silné údené tóny, ako napríklad údená šunka.
Enzýmová aktivita: vysoká
Farba:
4,0 – 8,0 EBC
2,0 – 3,5 Lovibond