SLADOVÝ CHARAKTER
Cookie Malt sa vyrába pražením z kvalitného plzenského sladu.
Štruktúra zŕn na rozdiel od karamelových sladov nie je sklovitá – ale na reze sú múčnaté, rovnako ako ostatné základné slady.
Amylolytická aktivita Cookie Malt je zanedbateľná.
Ako už názov napovedá, Cookie Malt prispieva k jemnej a príjemnej chuti a vôni pražených obilnín s nádychom popcornu a sušienok.
APLIKÁCIE
Cookie Malt je obsiahnutý hlavne v šrote pre pivá a ležiaky, ale dá sa použiť aj pre akékoľvek pivo, kde sú obľúbené pekné zlaté farby a typické chute.
Často sa používa v belgických pivách, IPA a tmavých, silných štýloch.
Už pri pomerne nízkych dávkach je možné zaznamenať vplyv na chuť.
Typické dávkovanie Cookie Malt je normálne pod 20 %.