Prípravok na zamedzenie fermentácií pri fľašovaní za studena
Popis výrobku:
Vinosorb® neu je prémiový sorban draselný (E202) pre stabilizáciu vína proti vzniku sekundárneho kvasenia. Vinosorb® neu je bielej farby, vo forme malých granúl a je senzoricky neutrálny. Kyselina sorbová je mastná kyselina s krátkym reťazcom. Podobné mastné kyseliny sa vyskytujú v prírodných nutričných látkach. Sorban draselný sa tiež používa ako neškodný konzervačný prostriedok v mnohých potravinách. Pre použitie v potravinárstve má obmedzené použitie - je potrebné dodržiavať príslušné vinárske zákony a vyhlášky. Pri fľašovaní Vinosorb® neu poskytuje trvalú ochranu pred kvasinkami a hubami. Sorban draselný neúčinkuje proti baktériám a preto je potrebné zabezpečiť dostatočné zasírenie vína. 134 mg sorbanu draselného zodpovedá 100 mg kyseliny sorbovej.
Vinosorb® registrovaná ochranná známka spoločnosti Nutrinova.
Povolené podľa aktuálnych zákonov a predpisov platných v rámci EU. Čistota a kvalita sú overené špecializovanými laboratóriami.