Tannivin® Amarena je zmes hydrolyzovateľných a kondenzovaných tanínov, ktoré sa používajú vo výrobe červených vín pri fermentácii, macerácii a zrení. Povolené podľa aktuálnych zákonov a predpisov platných v rámci EU č.606/2009. Čistota a kvalita sú overené špecializovanými laboratóriami.
Účel použitia:
Tannivin® Amarena zvýrazňuje ovocné tóny potenciálne prítomné v bobuliach hrozna a vo vínach. Stabilizuje redoxný potenciál červených vín a eliminuje nežiaduce tóny zo zlúčenín síry a tiolov. V starších a unavených vínach Tannivin® Amarena zvýrazňuje ovocné tóny čerstvého červeného ovocia a prináša svieže tóny, vďaka ktorým sú vína „omladené“. Tannivin® Amarena zvýrazňuje a zachováva niektoré aromatické látky ako monoterpény, β ‐ ionón a β ‐ damascenón, molekuly prirodzene sa vyskytujúce vo víne v malom množstve, ktoré sú zodpovedné za vnemy po ovocí, a zjemňuje aj vyššie alkoholy. Tieto vlastnosti sú vďaka extrakčnej technike pri výrobe tohto tanínu zachované. Dôsledkom toho je zosilnenie jemnosti, štruktúry a sladkosti vín. Vo vôni sa zvýraznia tóny čerešní, malín a červeného ovocia všeobecne.