Trenolin Klar 100g

Enzým na rýchle čírenie muštu aj pri nízkych teplotách

Na sklade 9 ks
15,48 €
12,90 € bez DPH
Značka: Erbsloh
Obj. číslo: 413423465

Trenolin® Klar je tekutý, vysoko aktívny enzým, ktorý spôsobuje veľmi rýchlu hydrolýzu pektínu v mušte, a preto zabezpečuje vynikajúcu čistotu vo všetkých nasledujúcich fázach spracovania. Ako tekutý, vysoko aktívny enzým sa veľmi ľahko používa a sú potrebné len malé dávky. Enzým Trenolin® Klar obsahuje pektinázové aktivity, ktoré sú aktívne aj pri nízkych teplotách od 5°C, zatiaľ čo pre porovnanie štandardná pektináza je významne aktívna až od 12°C.
Trenolin® Klar je bez depsidázy, a preto nevytvára nežiaduce prchavé fenoly.

Teplota muštu/vína

Čas pôsobenia

Dávka

13 – 18 °C

1 – 3 hodiny

1 – 3 ml/hl

5 – 12 °C

4 – 8 hodín

2 – 5 ml/hl

Mušt z poškodeného hrozna

Menej ako 1 hodinu

4 – 10 ml/hl

Aplikácia:

 Potrebnú dávku enzýmu rozpustite v malom množstve vody. Následne rozpustený enzým dôkladne rozmiešajte v celom objeme   nádoby.

Upozornenie:

 Bentonit deaktivuje činnosť enzýmu, preto by sa bentonit nemal používať počas pôsobenia enzýmu.

 

Súbory na stiahnutie: