Trenolin® Klar je tekutý, vysoko aktívny enzým, ktorý spôsobuje veľmi rýchlu hydrolýzu pektínu v mušte, a preto zabezpečuje vynikajúcu čistotu vo všetkých nasledujúcich fázach spracovania. Ako tekutý, vysoko aktívny enzým sa veľmi ľahko používa a sú potrebné len malé dávky. Enzým Trenolin® Klar obsahuje pektinázové aktivity, ktoré sú aktívne aj pri nízkych teplotách od 5°C, zatiaľ čo pre porovnanie štandardná pektináza je významne aktívna až od 12°C.
Trenolin® Klar je bez depsidázy, a preto nevytvára nežiaduce prchavé fenoly.
Teplota muštu/vína | Čas pôsobenia | Dávka |
13 – 18 °C | 1 – 3 hodiny | 1 – 3 ml/hl |
5 – 12 °C | 4 – 8 hodín | 2 – 5 ml/hl |
Mušt z poškodeného hrozna | Menej ako 1 hodinu | 4 – 10 ml/hl |
Aplikácia: | Potrebnú dávku enzýmu rozpustite v malom množstve vody. Následne rozpustený enzým dôkladne rozmiešajte v celom objeme nádoby. | |
Upozornenie: | Bentonit deaktivuje činnosť enzýmu, preto by sa bentonit nemal používať počas pôsobenia enzýmu. |