VinoGel® CF bezkazeinový kvapalný číriaci prostriedok s vysokou tanínovou afinitou, čo má za následok redukciu trieslovín (trpkej chuti). VinoGel® CF skvele číri mladé vína a umožňuje paralelne s tým zaguľatenie chute, rovnako tak zlepšuje filtrovateľnosť vín. VinoGel® CF účinkuje v špeciálnej kombinácii želatín s vysoko molekulárným kolagénom z vyziny. VinoGel® CF je priamo použiteľný v kvapalnej forme a tým je jeho použitie pre užívateľov veľmi ľahké.
Hlavné výhody použitia VinoGel® CF:
- Čírenie mladých zakalených vín
- Odstránenie tanínových (trieslovinových, trpkýcgh) chutí
- Zlepšenie filtrovateľnosti vín a štiav
- Možnosť kombinovať s čírením bielkovín - NaCalit® PORE-TEC v tzv "Trojkombinácii"
- Kvapalná forma: ľahká práca a manipulácia
Orientačné hodnoty dávkovania:
Účel použitia | Dávka |
Čírenie kalných mladých vín | 50 - 150 ml/100 l |
Harmonizácia predčírených mladých vín | 15 - 30 ml/100 l |
Ľahké senzorické korektúry | 30 - 50 ml/100 l |
Odstránenie trieslovín | 50 - 150 ml/100 l |
VinoGel® CF je kvapalný, a tak sa môže pridať priamo do vína. Počas pridávania je potrebné víno miešať. Dávkované množstvo sa riadi podľa stupňa zakalenia resp. podľa stupňa požadovanej harmonizácie. U doporučovaných kombinácii s Klar-Sol Super sa VinoGel® CF dávkuje ako posledný. Avšak v niektorých prípadoch, keď chceme dosiahnuť aj zníženie hladiny trieslovín sa najprv dávkuje VinoGel® CF. Doporučujeme previesť predbežnú skúšku. VinoGel® CF a Klar Sol Super treba aplikovať do nápoja oddelene (nie spolu naraz): najprv jeden prípravok premiešať v nápoji, časový odstup 15-30 minút, a následne aplikovať a premiešať druhý prípravok.
Pomer prípravkov: Klar-Sol Super : VinoGel® CF 1 : 1.
Prípravky je potrebné stočiť/odfiltrovať do 7-14 dní.