Karboxymetylcelulóza (CMC) pre dlhodobú stabilizáciu kryštálov vínneho kameňa
Popis výrobku:
VinoStab® je špeciálne vybraná Na-Carboxylmethylceluloza ( CMC ) veľmi vysokej čistoty k trvalej prevencii voči kryštalickým zákalom (vínan draselný) vo víne. Výrobou VinoStabu sa dosiahol optimálny stupeň polymerizácie a substitúcie Carboxylmethylcelulozy. Tým sa dosahuje odstránenie problémov pri filtrácii vín ako je tomu u preparátov na báze k.metavínnej pri zachovaní vynikajúcich stabilizačných schopností voči kryštalickým zákalom.
Pri ošetrení vína VinoStabom je zabránenie vypadávaniu kryštálov vínneho kameňa zabezpečené „natrvalo“. VinoStab® zabraňuje submikroskopickým centrám kryštálom kyseliny vínnej v raste. Stabilizujúci účinok VinoStabu je závislý od nasýtenia ošetrovaných vín. Pri saturačnej teplote viac ako 20 °C môže byť stabilizačný účinok VinoStabu pri extrémne nízkych teplotách znížený. Presné stanovenie saturačnej teploty týkajúcej sa stability vínneho kameňa dosiahnete meraním na EasyKrista teste od firmy Erbslöh. Neúčinkuje proti vypadávaniu vínanu vápenatého. Povolené podľa aktuálnych zákonov a predpisov platných v rámci EU. Čistota a kvalita sú overené špecializovanými laboratóriami.