Vinpur® Special je charakterizovaný jemným a selektívnym efektom mliečneho kazeínu. Vinpur® Special tvorí makroporéznu, ľahko rozpustnú suspenziu, ktorej základom je vysoko účinná zložka: mliečny kazeín. Mliečny kazeín nemení charakterové vlastnosti vína, ale má výrazné účinky na zlepšenie farby, vôni a chuti vína. Tieto pozitívne zmeny dajú vášmu vínu optimálny charakter a lesk. Nedozreté hrozno, ale i nešetrné vinárske technológie spôsobujú uvoľnenie trieslovín, ktoré sa v hotovom víne ťažko odstraňujú a negatívny je senzorický vnem hlavne pri dlhodobom nafľašovanom víne.
Výhody prípravku Vinpur® Special:
- Nemá negatívny účinok na extrakt a aromatické látky
- Náš Tip: Odstraňovanie pichľavých zápachov pri zvýšených prchavých kyselinách (octovine)
- Adsorpcia látok zvyšujúcich spotrebu SO2
- Zanedbateľná strata červeného farbiva pri ošetrení červených vín
- Odstraňovanie polyfenolov, trieslovín a katechínov ktoré majú negatívny senzorický vplyv na víno
- Náš Tip: obvzlášť vhodný pre korekciu hrubých tanínov v červených vínach
V závislosti od zamýšľaného účinku sa odporúča určiť požadované množstvo pomocou predbežného testu. Číriaci účinok závisí od pH, teploty a zákalu nápoja, ktorý sa má ošetriť.
Všeobecné dávkovanie: 5 - 60 g / 100 l v závislosti od predbežnej skúšky a cieľa účinku. V prípade potreby sú možné vyššie dávky bez rizika straty arómy a farby.
Aplikujte Vinpur® Special priamo do vína za intenzívneho miešania, tj bez predchádzajúceho rozpustenia. Premiešavanie musí byť intenzívne po dobu približne 20 - 30 minút, aby sa Vinpur® Special mohol dobre rozptýliť v celom objeme vína. Nechajte usadiť 2 - 3 hodiny, potom znovu premiešajte. Zrazenina sa nechá cez noc sedimentovať a číre víno sa oddelí stočením alebo filtráciou maximálne do 2-3 dní.